Inghetata tiramisu

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine. Intr-un castron se amesteca bine laptele rece de la frigider cu mascarpone,se bate bine frisca tot de la frigider apoi se amesteca usor cu crema de lapte si esenta de vanilie;se da deoparte 1/3din compozitie si se amesteca cu piureul de zmeura. Intr-o cutie se pun 1-2linguri cu crema alba,deasupra piscoturi inmuiate in cafea si Amareto,deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza,se pun cateva fructe,se acopera cu jumatate din crema alba,din nou piscoturi,crema cu zmeura,restul de fructe,restul de crema alba,se niveleaza suprafata,se presara pepitele de ciocolata si se lasa la congelator 6h La servire se lasa cutia 5min la temperatura camerei,se taie si se serveste cu sos de zmeura. Data viitoare voi incerca sa fac crema asa cum e la Tiramisu rețeta originală ;)

Ingrediente Inghetata tiramisu

1 cutie lapte condensat

450 ml frisca lichida

250 g mascarpone

10-12 piscoturi

1 cana cu cafea tare

2-3 linguri lichior Amareto

esenta de vanilie

300 g zmeura

1 lingura pepite de ciocolata

Categorii