Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi
Instructiuni de preparare Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi
Inimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific.
Se mai dau intr-o apa calduta, apoi se pun la fiert, alaturi de bucatile de inimi, in cratita cu apa si sare.
Cand apa scade, se adauga in cratita un paharel cu ulei si se lasa sa se rumeneasca bucatelele de carne.
3 -4 rosii se toaca marunt si se adauga peste carnea rumenita impreuna cu felii de usturoi, boabe de piper si doua foi de dafin.
Potrivim de sare si lasam sa mai fiarba 10-15 minute, adaugand la nevoie cate putina apa fiarta.
Servim fierbinte, cu patrunjel tocat marunt, alaturi de o mamaliguta moale.
Ingrediente Inimi si rinichi de porc, in sos de rosii si usturoi
2 inimi de porc
3-4 rinichi
3-4 rosii sau suc de rosii
un catel de usturoi
boabe de piper, 2 foi de dafin
sare/ delikat