Tochitura ardeleneasca
Instructiuni de preparare Tochitura ardeleneasca
Se calesc carnatii taiati bucatele. Cand sunt aproape gata, se scot si in aceeasi cratita se calesc ficateii, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se scot si ficateii dupa ce au prins culoare si se pune carnea de porc, taiata bucati mai mici.
Dupa ce s-a calit si carnea, in acelasi ulei se caleste ceapa si se adauga morcovii taiati rondele si usturoiul. Cand ceapa a devenit lucioasa, se rastoarna carnurile peste ea si rosiile in bulion si se lasa la fiert cu capac pana este moale carnea.
La sfarsit se condimenteaza si se pun verdeturile. Se mananca impreuna cu mamaliga si cu un ou ochi.
Ingrediente Tochitura ardeleneasca
2 cepe mai mari
2 morcovi
2-3 carnati semiafumati
1 tavita de ficatei de pui
500 g carne de porc
o capatana usturoi
o conserva de rosii in bulion sau 3-4 rosii proaspete + bulion
sare, piper
busuioc, patrunjel