Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

Reteta culinara Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

 

,,Bunatati pentru Craciun "  Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

 

INGREDIENTE
700 gr jambon cu soric 1 l zeama varza acra 500 ml apa 1 buc ardei iute 1 caciulie usturoi 1 foaie dafin mare 1 lingurita piper boabe Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat . Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in zeama in care a fiert . Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi . Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine . Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata . Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi . Pastrati la rece , dar nu inm frigider . Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

Sa aveti pofta mare !!!

Ingrediente Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

700 gr jambon cu soric

1 l zeama varza acra

500 ml apa

1 buc ardei iute

1 caciulie usturoi

1 foaie dafin mare

1 lingurita piper boabe

Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli

Categorii