Jambon fiert cu usturoi si boia

Reteta culinara Jambon fiert cu usturoi si boia din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Jambon fiert cu usturoi si boia

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Jambon fiert cu usturoi si boia

 

 Eu sunt   prevazatoare si economicoasa de felul meu . Mereu imi las cate o rezerva . De data aceasta dorind sa scot afumatura pentru ciorba de fasole boabe ,am gasit doua felii de jambon crud-uscat de casa . Nu mult  cam 500 gr . Suficient sa il prepar cu boia si usturoi pentru gustare sau mic-dejun.

 

INGREDIENTE
500 gr jambon crud -uscat , de casa 3 catei usturoi 1 lingurita boia dulce 1 foaie dafin 1/2 lingurita boabe piper 5 boabe de ienibahar piper negru macinat sare -optional Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper,sare , foaie de dafin si boabe de ienibahar . l-am fiert doar o jumatate de ora , atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea . Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert . Astfel se va patrunde mai bine de aromele condimentelor . Se incalzeste din nou .Cat timp este cald jambonul se unge cu usturoi pisat si cu boia dulce de ardei . Noua ne place mai picant si am mai presarat putin piper negru macinat . Serviti jambonul fiert cu usturoi si boia , alaturi de ardei iuti , mustar sau pasta de hrean .

Pofta buna !!!

Ingrediente Jambon fiert cu usturoi si boia

500 gr jambon crud -uscat , de casa

3 catei usturoi

1 lingurita boia dulce

1 foaie dafin

1/2 lingurita boabe piper

5 boabe de ienibahar

piper negru macinat

sare -optional

Categorii