Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate. servita de obicei la masa de Craciun.
Instructiuni de preparare Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei. Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.
Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.
Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.
Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora. Verificati daca mai trebuie sare si piper. Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.
O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor.... Pofta Buna!!!!
Ingrediente Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
-500 gr de varza murata
-300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)
-2 carnati afumati
-10-12 prune uscate
-1 ceapa
-2 catei de usturoi
-1,5 l apa
-1 lingura bulion de rosii
cimbru, dafin
-2 lingurite paprika
-sare
-piper proaspat macinat
smantana