Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate. servita de obicei la masa de Craciun.

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei. Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.

Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.

Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.

Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.

Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora. Verificati daca mai trebuie sare si piper. Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.

O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor.... Pofta Buna!!!!

Ingrediente Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

-500 gr de varza murata

-300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)

-2 carnati afumati

-10-12 prune uscate

-1 ceapa

-2 catei de usturoi

-1,5 l apa

-1 lingura bulion de rosii

cimbru, dafin

-2 lingurite paprika

-sare

-piper proaspat macinat

smantana

Categorii