Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
Reteta culinara Kedgeree (dupa Jamie Oliver) din categoria Somon. Specific India. Cum sa faci Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
Aceasta mancare isi are originile intr-un fel de mancare din peste care se pregatea in India pe la 1340 sau mai devreme. A fost introdusa in Anglia pe vremea colonialismului de catre britanicii veniti acasa dupa un stagiu in India, si de atunci este o mancare servita la micul dejun, alcatuita in principal dintr-un soi de peste fiert (egrefin, „haddock” in engleza, orez fiert si condimente). Astazi va propun o reteta de kedgeree dupa Jamie Oliver.
Ingrediente Kedgeree (dupa Jamie Oliver)
2 oua fierte tari,
700 g peste afumat (ideal ar fi somon),
150 g orez,
100 g unt,
o ceapa,
1-2 catei de usturoi,
2 rosii,
zeama de la 2 lamai,
ghimbir,
dafin,
mustar seminte,
coriandru,
curry,
ardei iute,
putin iaurt.