Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa - Cum se prepara Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

 

De când am descoperit rețeta aceasta de orez cremos, fetele mele adoră să mănânce orez. V-o recomand cu drag. Eu m-am inspirat de la Laura Laurentiu. Pentru acest Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, parmezan, mascarpone, somon, vin alb, usturoi.

Ingrediente Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa  400 g orez Arborio 100 g parmezan ras 50g mascarpone 1 ceapă 1 cățel de usturoi 1 litru supă clară sau apă 200 ml vin alb sec 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 2 linguri unt sare piper ulei 3 bucăți de somon condimente pentru pește

Cum se prepara Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa 

Se înfierbântă supa de pui. Se curăță ceapa și cățelul de usturoi și se taie mărunt. Într-un wok / cratiță de mărime potrivită, pe foc mediu, se încing 3 linguri de ulei. Se adaugă ceapa tocată și se gătește circa 7 minute, amestecând frecvent, până ceapa s-a înmuiat. Se adaugă și usturoiul zdrobit, se amestecă pentru a-și lăsa aroma circa 30 de secunde. Se adaugă orezul care se gătește pentru circa 3 minute, amestecând constant, până capătă un aspect translucid la margini.  Se adaugă și vinul, amestecând mereu pentru 3 minute, până când vinul e absorbit.  Odată vinul complet absorbit, se adaugă câte un polonic plin din supa fierbinte.  Odată ce am adăugat cam 1 litru din supă, amestecând bine până la absorbirea completă după fiecare polonic, se verifică orezul. Dacă îl simțiți cremos la exterior, dar cu mijlocul crocant, al dente, cum zic italienii, înseamnă că e cam gata. Dacă este încă neplăcut de tare, mai adăugăm supă și continuăm să gătim orezul, amestecând în continuare. Odată orezul gătit se adaugă parmezanul ras, mascarpone și untul. Se amestecă viguros cu o lingură de lemn sau o spatulă, până când untul și parmezanul sunt complet absorbite și se creează o textură fină. Se asezonează după gust cu sare și piper. Se presară pătrunjel și se servește imediat, altfel risotto se va întări și nu va mai fi la fel de cremos.

 În timp ce fierbe orezul, somonul se condimentează după gust și se coace în friteuza cu aer cald, tapetată cu hârtie de copt, pentru 25-30 de minute.

Încearcă și rețeta de Somon cu mandarine în stil asiatic sau rețeta de Somon cu sos de avocado.

Îți recomandăm și rețeta de File de somon cu sos de muștar, un preparat delicios.

 

Ingrediente Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

Ingrediente Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa 

400 g orez Arborio

100 g parmezan ras

50g mascarpone

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 litru supă clară sau apă

200 ml vin alb sec

2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt

2 linguri unt

sare

piper

ulei

3 bucăți de somon

condimente pentru pește

Categorii