Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

Reteta culinara Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie din categoria Somon. Cum sa faci Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

 

Un preparat rapid si gustos.  O gatim destul de des pentru ca copiilor le place si este si foarte usor de gatit. „Rețete de suflet”

1 rând de 650 g somon condiment de pește sare 1 cub de unt Pentru sos: 160 g unt 1 lamaie sau daca iti place acra mai poti pune jumatate 6 linguri smantana de gatit 18% patrunjel verde sare piper Pentru garnitura: 1 cană mare de orez 3 căni de apă 1 cub de knorr sau delicatesă delicată sare 1 cub de unt 1 vârf de șofran

 

Pentru început, fierbeți orezul  cu condimentele, iar când apa a scăzut, adăugați untul, amestecați și lăsați deoparte.   Pentru sos il pregatim cat avem orezul pe foc, trebuie sa fie cald, pentru ca odata ce isi pierde temperatura sa se ingroase. Așadar, se stoarce lămâia și se încălzește zeama într-un ibric, se adaugă untul și se amestecă continuu la foc mic până se topește, apoi se adaugă smântâna de gătit, se amestecă energic și la final sare, piper, se oprește focul și se presară pătrunjel verde. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.   Pentru somon: Curățați fileul de somon, porționați-l în bucăți potrivite, apoi condimentați-l cu sare și condiment de pește. Intr-o tigaie mare punem untul, iar cand se incalzeste adaugam somonul si il prajim cateva minute pe fiecare parte, pana devine auriu. Când sunt gata, scoateți bucățile pe o farfurie. Se serveste cu orez si sos de lamaie, alaturi de un pahar de vin! Poftă bună!

 

 

Ingrediente Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie

1 file de somon de 650g

condiment de peste

sare

1 cub de unt

Pentru sos:

160g unt

1 lamaie sau daca va place mai acrisor mai puteti pune jumatate

6 linguri smantana de gatit 18%

patrunjel verde

sare

piper

Pentru garnitura:

1 cana mare de orez

3 cani de apa

1 cub condiment knorr sau Delikat

sare

1 cub de unt

1 varf de sofran

Categorii