Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

Reteta culinara Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos din categoria Somon. Cum sa faci Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

 

Una dintre cele mai simple metode de a pregati pestele este la cuptor, alaturi de legume. Il poti combina cu diverse ingrediente si este un preparat usor si sanatos. Pentru acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos, am folosit urmatoarele ingrediente: somon, rosii, ardei gras, masline, capere, lamaie.

Ingrediente Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos: jumatate de somon file (medalioane) 200 gr rosii cherry 50 gr masline negre 1 ardei gras capere (optional) 1 lamaie ulei de masline 1 crenguta de rozmarin proaspat 2-3 catei de usturoi (optional) sare

Cum se prepara acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade C.

Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu. 

Pune 2-3 linguri de ulei de masline, apoi asaza fileurile de somon. Asaza deasupra rosiile cherry, ardeiul gras taiat bastonase, maslinele, o mana de capere si cateii de usturoi.

Condimenteaza cu sare si pune un fir de rozmarin. Poti pune condimente dupa gust.

Feliaza lamaia si asaza-le feliile peste toate ingredientele.

Coace in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, pana cand somonul devine opac si se rupe usor cu furculita, iar rosiile sunt coapte si usor caramelizate.

Serveste imediat, cu o garnitura de orez sau salata.

 

Ingrediente Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos

Ingrediente Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos:

jumatate de somon file (medalioane)

200 gr rosii cherry

50 gr masline negre

1 ardei gras

capere (optional)

1 lamaie

ulei de masline

1 crenguta de rozmarin proaspat

2-3 catei de usturoi (optional)

sare

Categorii