Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent

Reteta culinara Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent din categoria Somon. Cum sa faci Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent

 

Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă de somon în sos cremos de smântână și lămâie. Este un preparat ușor de făcut și foarte gustos. Pentru a pregăti acest Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent, sunt necesare următoarele ingrediente: file de somon, usturoi, capere, roșii uscate în ulei, smântână și lămâie.

Ingrediente Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent : 2 buc file de somon 3 căței usturoi 100 g roșii uscate 1 lingură capere 200 ml smântână de gătit ulei de măsline coajă de lămâie sare și piper

Cum se prepara Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent:

Îndepărtează pielea somonului și taie fileurile în cuburi potrivite.  Pune 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și rumenește ușor somonul. Condimentează cu sare și piper. Toacă mărunt cățeii de usturoi, taie grosier roșiile uscate, apoi pune-le peste somon. Adaugă caperele și smântâna lichidă. Lasă totul la gătit pentru 6-7 minute. Condimentează cu sare și piper după gust. După ce sosul s-a legat, oprește gătirea și adaugă coajă rasă de lămâie. Este un preparat extraordinar de gustos, cremos și sățios, iar coaja de lămâie îi conferă o aromă minunată. Poftă bună!   

Ingrediente Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent

Ingrediente Somon în sos de smântână, cu roșii uscate și capere - Un preparat excelent :

2 buc file de somon

3 căței usturoi

100 g roșii uscate

1 lingură capere

200 ml smântână de gătit

ulei de măsline

coajă de lămâie

sare și piper

Categorii