Kouneli psito- friptura greceasca de iepure
Reteta culinara Kouneli psito- friptura greceasca de iepure din categoria Iepure. Specific Grecia. Cum sa faci Kouneli psito- friptura greceasca de iepure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Kouneli psito- friptura greceasca de iepure
De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci deslusiri http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata . Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
Ingrediente Kouneli psito- friptura greceasca de iepure
1 iepure de casa (3,5 kg)
100 ml ouzo
100 ml ulei masline presat la rece
12 catei usturoi
6 morcovi mici
2 ardei grasi copti
2 rosii
2 ardei iuti verzi
1 ceapa mare
1 lingura oregano uscat grecesc
sare de Himalaya
piper-optional