Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Reteta culinara Kouneli psito- friptura greceasca de iepure din categoria Iepure. Specific Grecia. Cum sa faci Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

 

  De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti  . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci  deslusiri  http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .  Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.  

Ingrediente Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

1 iepure de casa (3,5 kg)

100 ml ouzo

100 ml ulei masline presat la rece

12 catei usturoi

6 morcovi mici

2 ardei grasi copti

2 rosii

2 ardei iuti verzi

1 ceapa mare

1 lingura oregano uscat grecesc

sare de Himalaya

piper-optional

Categorii