Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Din ingredientele pentru blat se face un aluat,nu foarte ferm,care se întinde în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline şi se lasă cca.3o min la crescut. Se stropeşte apoi blatul cu ulei de măsline,peste care se aşează ceapa tăiată rondele,se rade brânza de oaie,apoi urmează roşiile tăiate felii rotunde,se adaugă măslinele,se presară oregano iar la final felii de caş proaspăt şi piper proaspăt măcinat. Se dă la cuptorul încins ,la foc mediu până Ladenia se rumeneşte frumos. Este foarte gustoasă atât caldă dar şi rece.Papa Gheorghiu a recomandat un pahar de iaurt de oaie alături,dar...neavând,a mers cu un pahar de bere rece. Este o reţetă simplă şi delicioasă! Bon appetit!

Ingrediente Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Pentru blat :

3 şi 1/2 ceşti făină

1 ceaşcă gri

1 cubuleţ drojdie

apă călduţă

sare

ulei de măsline

Umplutura :

2 cepe albe,2 cepe roşii

4-5 roşii coapte

brânză tare de oaie

câteva felii de caş

măsline feliate

oregano

Categorii