"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

Reteta culinara "Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca din categoria Pizza. Specific Irak. Cum sa faci "Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare "Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

 

"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat) este un fel de pizza arabeasca. Este un preparat pe care l-am mancat prin toate tarile cu populatie predominant de religie musulmana prin care am fost. Este foarte popular si l-am adoptat pentru ca se poate congela. Scoatem si incalzim rapid in caz de urgenta cand n-am avut timp sa gatim, sau pentru o masa de seara seara rapida. Desigur ca nu este la fel de savuroasa ca o pizza cu cascaval dar este o varianta destul de rapida si mai ieftina. Reteta o am direct de la sursa.

Ingrediente "Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

ALUAT: aluat de pizza clasic dupa reteta indicata in Modul de pregatire

UMPLUTURA CU CARNE

350 gr carne tocata vita sau oaie

2 ceapa

4 rosii

usturoi

1/4 lingura cumin (chimion, camun)

boia dulce/iute

sare

piper

2 linguri ulei

muguri de pin (5 muguri/bucata, nu mult)

ulei de masline sau 1 lingura cu varf pasta de rosii pt. uns rotitele de aluat

Categorii