Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, ~20 minute. Eu am pus si o mana de boabe de mazare congelate, pentru aspect. Intre timp preparati un sos Bechamel astfel: puneti la topit untul, adaugati faina si 2 feliute de branza topita, amestecati energic cu un tel si adaugati laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroase sosul. Condimentati-l. Ungeti o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, puneti uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperiti cu un strat de fasii de lasagna, urmeaza un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne. Continuati cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna. Acoperiti cu restul de ketchup, un strat de felii de branza topita, fasiute subtiri de ardei rosu si frunze de patrunjel. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 minute. Scoateti tava, indepartati folia si presarat cu cascavalul ras. Introduceti din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos. Lasati sa se racoreasca, taiati lasagna in patrate de o portie si asezati-le pe farfurii. Am decorat cu cateva seminte de susan, picaturi de ketchup si frunze de patrunjel, cateva feliute de usturoi murat. Se poate servi atat calda, cat si rece. Pofta buna.

Ingrediente Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

1 pachet de 375 g foi de lasagna

(se poate face cu foi preparate acasa din 2 oua

400 g faina

sare

50 ml apa)

500 g carne tocata

2 cepe albe

2 cepe rosii

200 g ciuperci

1 morcov

18 feliute branza topita

1 legatura patrunjel verde (uscat)

3-4 linguri ketchup

2 linguri cascaval ra

1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat)

unt cat o nuca

4 linguri ulei (de masline)

4 linguri faina

400 ml lapte

sare

piper

cimbru

condimente pentru friptura

Categorii