Limba de mare ca-n reteta daneza
Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Limba de mare ca-n reteta daneza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Limba de mare ca-n reteta daneza
Trebuie sa zic o introducere ca sa se inteleaga cum am ajuns la limba asta de mare, vacanta-n Danemarca, Copenhaga, la sora mea si de aici incepe povestea. De ceva vreme au descoperit un nou fel de a face cumparaturi, adica comanzi la o anumita firma, nu dau nume, ''cutia cu bunatati'' , care contine in functie de numarul persoanelor la masa, ingredientele necesare pentru un mic dejun, un pranz si-o cina cu reteta atasata. Intr-una dintre cutii a fost pentru cina si acest peste limba de mare, fileuri de limba de mare, legumele pentru salata, pentru sos....pentru 5 persoane si binenteles reteta in daneza....deci sa trecem la treaba si sa scriem reteta, un pic modificata, ca limba de mare zicea ca doar se prajeste, eu am facut si prajita dar si pane.
Ingrediente Limba de mare ca-n reteta daneza
cca 10 fileuri de limba de mare
faina pentru dat pestele
Pt. pane
1 ou
1 lingurita de mustar
sare
piper
1 lingura de faina
Pt. garnitura
10 cartofi albi mai micuti
5 morcovi potriviti
sare
Pt. salata
1 varza mica rosie
2 morcovi
ulei
zeama de lamaie
sare
Pt.sos
150 g iaurt cu 10% grasime
2-3 catei de usturoi