Limba de mare ca-n reteta daneza

Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Limba de mare ca-n reteta daneza

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Limba de mare ca-n reteta daneza

 

Trebuie sa zic o introducere ca sa se inteleaga cum am ajuns la limba asta de mare, vacanta-n Danemarca, Copenhaga, la sora mea si de aici incepe povestea. De ceva vreme au descoperit un nou fel de a face cumparaturi, adica comanzi la o anumita firma, nu dau nume, ''cutia cu bunatati'' , care contine in functie de numarul persoanelor la masa, ingredientele necesare pentru un mic dejun, un pranz si-o cina cu reteta atasata. Intr-una dintre cutii a fost pentru cina si acest peste limba de mare, fileuri de limba de mare, legumele pentru salata, pentru sos....pentru 5 persoane si binenteles reteta in daneza....deci sa trecem la treaba si sa scriem reteta, un pic modificata, ca limba de mare zicea ca doar se prajeste, eu am facut si prajita dar si pane.

Ingrediente Limba de mare ca-n reteta daneza

cca 10 fileuri de limba de mare

faina pentru dat pestele

Pt. pane

1 ou

1 lingurita de mustar

sare

piper

1 lingura de faina

Pt. garnitura

10 cartofi albi mai micuti

5 morcovi potriviti

sare

Pt. salata

1 varza mica rosie

2 morcovi

ulei

zeama de lamaie

sare

Pt.sos

150 g iaurt cu 10% grasime

2-3 catei de usturoi

Categorii