Linguini siciliene cu fructe de mare
Reteta culinara Linguini siciliene cu fructe de mare din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Linguini siciliene cu fructe de mare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Linguini siciliene cu fructe de mare
Pentru aceasta reteta m-am inspirate de la MyCookingLife : https://www.bucataras.ro/retete/spaghetti-al-nero-di-seppia-e-frutti-di-mare-27976.html. Am folosit in loc de paste cu cerneala de sepie , paste artizanale cu portocale . Condimente nu a fost nevoie sa mai pun , iuteala a fost data de amestecul picant de legume uscate pentru paste siciliene [ de unde le-am dat si nume ] . Au iesit niste paste cu fructe de mare senzational de bune . Placerea cu care le-am servita fost marita de faptul ca-mi evocau amintiri placute . Pastele artizanale cu portocle si amestecul sicilian de legume le-am achizitionat din vacanta venetiana .
Ingrediente Linguini siciliene cu fructe de mare
400 gr linguini artizanale cu portocale
270 gr amestec fructe mare [scoici, creveti, calamari ]
250 gr inele calamari calamari
250 gr rosii chery cu usturoi si busuioc [conserva proprie ]
3 linguri ulei masline
3 catei usturoi tocati
3 linguri amestec legume uscate pentru paste siciliene [ ardei , rosii , ceapa , usturoi , chilli , dovlecel,busuioc ]
1 pahar mic de vin alb
zeama de la o portocala
busuioc verde
patrunjel verde
sare