Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lup de mare/ Biban gatit in papiota

 

De obicei il numesc biban dar mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/lup-de-mare-biban-gatit-in-papiota.html

1 lup de mare proaspăt curatat si vidat 1 dovlecel 2 roșii 1/2 lămâie 1 ceapă roșie medie 2 linguri de ulei de măsline sare, piper Ierburi de Provence

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii. Spălați și uscați pestele  cu un prosop de hârtie.  Se condimentează cu sare și piper și se unge cu ulei de măsline. Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor.  Puneți o parte din legume deasupra: dovlecei, ceapă, roșie și lămâie. Sare si piper.  Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume.  Puneti sare si piper. Presarati ierburi de Provence. Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 45 de minute la 190°C.  Serviti-l imediat .  

Ingrediente Lup de mare/ Biban gatit in papiota

1 lup de mare proaspăt curatat si vidat

1 dovlecel

2 roșii

1/2 lămâie

1 ceapă roșie medie

2 linguri de ulei de măsline

sare, piper

Ierburi de Provence

Categorii