Lup de mare la cuptor cu pătrunjel, usturoi și lămâie confiată
Reteta culinara Lup de mare la cuptor cu pătrunjel, usturoi și lămâie confiată din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Lup de mare la cuptor cu pătrunjel, usturoi și lămâie confiată
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lup de mare la cuptor cu pătrunjel, usturoi și lămâie confiată
Am folosit un sos de usturoi si patrunjel. Am mereu intr-o cutie mica rece, un amestec de patrunjel-usturoi-sare de mare si ulei. Este perfect pentru fructe de mare și pește. https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/lup-de-mare-la-cuptor-cu-patrunjel.html
1 biban/lup de mare proaspat golit si curatat 3 linguri ulei de masline 1 lamaie confiata piper, chili Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura buna (restul folosit in alte retete) 1/2 legatura de patrunjel 2-3 catei de usturoi sare groasă 3 linguri ulei de masline Amesteca patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Se amestecă și se păstrează într-o cutie rece. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Spălați și curățați peștele. Se unge cu 1 lingura din sosul preparat - in interior si in exterior. Pune-l într-un vas rezistent la cuptor. Stropiți-l cu ulei de măsline, puneți deasupra și interior felii de lămâie confiată. Adăugați un praf de piper (sosul și lămâia sunt deja sărate). Coaceți timp de 35 de minute. Scoateți, stropiți cu boia de ardei și serviți. Excelent! L-am servit cu pastarnacIngrediente Lup de mare la cuptor cu pătrunjel, usturoi și lămâie confiată
1 biban/lup de mare proaspat vidat si curatat
3 linguri ulei de masline
1 lamaie confiata
piper, piment
1/2 legatura de patrunjel
2-3 catei de usturoi
sare groasa
3 linguri ulei de masline