MACAROANE CU SOFRAN

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare MACAROANE CU SOFRAN

1. Intr-o tigaie de teflon se prajesc ceapa, usturoiul si boiaua. 2. Când usturoiul incepe sa se rumeneasca putin, se scoate si se adauga rosiile. Se continua prajirea pâna se inmoaie rosiile si apoi se adauga vinul. Se pune capacul si se fierbe la foc mic 5 minute. 3. Macaroanele se fierb in multa apa cu sare, in care s-a pus sofranul, 4-5 minute. Se strecoara si se pun pe un platou. Se toarna deasupra sosul si se presara svaiterul. Se serveste imediat.

Ingrediente MACAROANE CU SOFRAN

6 portii

400 gr macaroane

20 gr ceapa tocata marunt

1 catei de usturoi

tocat

1/4 lingurita boia de ardei dulce

2 rosii

tocate marunt

3/4 lingura vin alb

sec

1 ceasca bulion de pui

1 vârf de cutit de zahar to

1 ceasca svaiter ra

ulei de masline

sare

Categorii