Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)

Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert, carnea se scoate si dupa ce s-a racit se taie bucatele mici. Dupa ce au fiert legumele, ceapa se scoate si se arunca, iar morcovii se paseaza si se amesteca cu mustarul, galbenusurile si condimentele. Sosul obtinut se pune intr-o cratita, adaugind carnea taiata cubulete, doua foi de dafin si condimente (daca mai este necesar). Se lasa sa fiarba impreuna inca 5-10 minute, dupa care se stinge focul si se toarna in sos o cana buna de smintina. Pastele au fiert si ele intre timp, se scurg, se clatesc si se amesteca cu ulei de masline (optional).Se servesc pastele fierbinti asezate pe un platou, turnindu-se sosul deasupra. Eventual se presara patrunjel tocat pentru aspect.

Ingrediente Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)

carne de vitel sau iepure

5-6 morcovi

2 cepe

2 linguri mustar

3 galbenusuri

smintina

piper

foi de dafin

biovegetal

paste fainoase (melcisori)

Categorii