Macrou afumat

Reteta culinara Macrou afumat din categoria Peste. Cum sa faci Macrou afumat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macrou afumat

 

Indeletniciri ''home made'' in pandemie....

 

INGREDIENTE
10 buc macrou 4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi ) lemne pt. afumatoare lemn de prun si visin sau cires rumegus

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lenm de fag, deobicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta. Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider.

Ingrediente Macrou afumat

10 buc macrou

4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi )

lemne pt. afumatoare

lemn de prun si visin sau cires

rumegus

Categorii