Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

2 bucati macrou sare piper zeama de lamaie dupa gust 1 lingura ulei 300 gr cartofi sos de usturoi(3-4 catei de usturoi, sare, piper, 1 lingura otet, 1 lingura ulei, 150 gr iaurt grecesc patrunjel verde

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute. Aseazam pestele pe hartie de copt  fie intr-o tava, fie pe gratarul  aparatului Crock-Pot si il stropim cu ulei. Coacem pestele la temperatura mare pana se rumeneste usor. Intre timp curatam cartofii , ii spalam si ii taiem cuburi. Iii fierbem intr-o oala acoperiti cu apa rece impreuna cu putina sare la foc mediu. Pentru sosul de usturoi presam usturoiul, dupa care il frecam cu sare, piper, otet si ulei. Adaugam iaurtul grecesc si omogenizam. Servim pestele cu cartofi si sos de usturoi, decorat cu patrunjel verde.  

Ingrediente Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

2 bucati macrou

sare

piper

zeama de lamaie dupa gust

1 lingura ulei

300 gr cartofi

sos de usturoi(3-4 catei de usturoi, sare, piper, 1 lingura otet, 1 lingura ulei, 150 gr iaurt grecesc

patrunjel verde

Categorii