Macrou cu ierburi de Provence si sofran
Reteta culinara Macrou cu ierburi de Provence si sofran din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Macrou cu ierburi de Provence si sofran
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Macrou cu ierburi de Provence si sofran
Daca v-ati intrebat de ce gasiti asa putine retete cu peste la mine pe blog e fiindca la noi in oras nu se gaseste peste proaspat! Sau foarte rar e disponibil crapul (cu un gust de parca ar fi fost desenat,nu proaspat scos din acvariu) sau busa ( in ungureste) pe care google mi l-a traduc "crap de peste". Varianta engleza de crap i s-ar potrivi mai bine:))) Deci, pestele congelat este singura noastra salvare...Am dorit ceva diferit, trebuie totusi sa spun ca gustul de peste a fost mai predominant decat ierburile. Poate daca as pune o cantitate mai mare,intru-cat nu m-am gandit cat de aromat e pestele.
Ingrediente Macrou cu ierburi de Provence si sofran
1 kg macrou
1 ceapa alba, taiata rondele
4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi - chiar las asta la alegerea voastra
2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari
1/2 kg rosii,taiate rondele
1 lingurita de ierburi de provence
1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte
sare,piper
ulei de masline extra virgin
patrunjel verde