Macrou cu ierburi de Provence si sofran

Reteta culinara Macrou cu ierburi de Provence si sofran din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Macrou cu ierburi de Provence si sofran

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macrou cu ierburi de Provence si sofran

 

Daca v-ati intrebat de ce gasiti asa putine retete cu peste la mine pe blog e fiindca la noi in oras nu se gaseste peste proaspat! Sau foarte rar e disponibil crapul (cu un gust de parca ar fi fost desenat,nu proaspat scos din acvariu) sau busa ( in ungureste) pe care google mi l-a traduc "crap de peste". Varianta engleza de crap i s-ar potrivi mai bine:))) Deci, pestele congelat este singura noastra salvare...Am dorit ceva diferit, trebuie totusi sa spun ca gustul de peste a fost mai predominant decat ierburile. Poate daca as pune o cantitate mai mare,intru-cat nu m-am gandit cat de aromat e pestele.

Ingrediente Macrou cu ierburi de Provence si sofran

1 kg macrou

1 ceapa alba, taiata rondele

4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi - chiar las asta la alegerea voastra

2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari

1/2 kg rosii,taiate rondele

1 lingurita de ierburi de provence

1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte

sare,piper

ulei de masline extra virgin

patrunjel verde

Categorii