Macrou la cuptor
Reteta culinara Macrou la cuptor din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Macrou la cuptor
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Macrou la cuptor
O reteta simpla dar foarte buna. Nu necesita mare experienta in bucatarie si nici ingrediente multe.
2 buc macrou 4 catei usturoi zdrobiti o jumatate lingura sare 2 linguri boia de ardei dulce 4 linguri ulei masline putin piper o foaie dafin putin coriandru macinat o lingura suc de portocala coaja de portocala (optional)Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele.V-om obtine o pasta.
Intrun catron asezam pestele,apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel ,incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece pentru minim 3 ore,ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-o tava rezistenta ,asternem hartie de copt.
Asezam fileurilecu pielea in jos,cu ajutorul unei linguri punem pasta deasupra fileurilor si dam la cuptor pentru 20 minute.
Pestele este gata.
Se serveste cu mamaliga,cartofi sau salata.
Pofta mare!
Ingrediente Macrou la cuptor
2 buc macrou
4 catei usturoi zdrobiti
o jumatate lingura sare
2 linguri boia de ardei dulce
4 linguri ulei masline
putin piper
o foaie dafin
putin coriandru macinat
o lingura suc de portocala
coaja de portocala (optional)