Macrou marinat si prajit

Reteta culinara Macrou marinat si prajit din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Macrou marinat si prajit

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macrou marinat si prajit

 

O reteta portugheza de macrou marinat si apoi prajit. https://www.blogulluicatalina.com/2022/07/macrou-marinat-si-prajit-ca-la-madeira.html

2 pesti macrou proaspeti 1 ceapă 2 catei de usturoi 1 crenguță de oregano proaspăt 100 ml otet alb organic 50 ml ulei de măsline 80 ml vin alb făină - 2 linguri (eu am folosit făină cu conținut scăzut de carbohidrați) ulei de prajit - 3-4 linguri

Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele.

Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de peste i-a vidat si le-a tăiat capurile. 

Tăiați ceapa rondele și tocați mărunt usturoiul. 

Faceți marinata , amestecati uleiul de măsline, oțetul, vinul, ceapa, usturoiul, sare, piper și rozmarin.

Adăugați pestele și lăsați-l la marinat câteva ore. 

Am pus intr-o cutie de plastic si am lasat la marinat peste noapte la frigider. Am răsturnat macro-urile o dată. 

Scoateti si uscați macro-urile, dați-le prin făină și prăjiți-le în ulei. 

Cand pestele este prăjit, turnați marinata în tigaie si aduceti-o la fierbere.

Eu am scos macroul prajit inante și l-am servit cu ceapa si marinata fierbinte .

Se servește cu cartofi fierți. 

Ingrediente Macrou marinat si prajit

2 pesti macrou proaspeti

1 ceapă

2 catei de usturoi

1 crenguță de oregano proaspăt

100 ml otet alb organic

50 ml ulei de măsline

80 ml vin alb

făină - 2 linguri (eu am folosit făină cu conținut scăzut de carbohidrați)

ulei de prajit - 3-4 linguri

Categorii