Mamaliga bucovineana, de cartofi

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mamaliga bucovineana, de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust. Peste cartofii fierti se pune malai Gold Maya, se presara putina sare si se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se aseaza cratita pe foc, amestecand tot timpul. Cand compozitia incepe sa fiarba (clocoteste), ca mamaliga obisnuita, se da la foc mic, semiacoperita, aproximativ 10-15 minute. Optional: Se poate face si mamaliga cu branza, adaugand branza sarata la finalul prepararii. Mod de servire Se serveste ca mamaliga obisnuita, cu slaninuta, ceapa sparta si branza sarata. Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. Reteta veche “Mamaliga bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente Mamaliga bucovineana, de cartofi

250 g faina de malai

250 g cartofi

1 lingurita de sare

1 l apa

Categorii