Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

Reteta culinara Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

 

De obicei mâncăm ficățeii de pui cu mămăliguță caldă și de data aceasta m-am gândit să aduc o îmbunătățire meniului: am făcut mămăligă în straturi, între care am strecurat ficăței preparați simplu, la tigaie și telemea de vaci. Cu cașcaval răzuit deasupra și după 10-15 minute de preparare la cuptor, mâncarea noastră a ieșit o bunătate. Iar soțul meu, care nu este chiar așa fan mămăligă și ficăței, ca mine, a spus că au ieșit grozavi, mult mai buni decât de obicei, preparați simplu și separat.

 

INGREDIENTE
400 grame de ficăței de pui ulei de floarea soarelui, pentru prăjit sare piper 150-200 grame de telemea de vaci, răzuită 75-100 grame de cașcaval răzuit unt, pentru uns caserola mămăligă moale, pentru două persoane

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.

Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se condimentează ficățeii cu sare și piper și când sunt gata, se scot pe o farfurie.

Se unge cu unt vasul termorezistent în care se va face preparatul și apoi se pune un strat de mămăligă fierbinte (o jumătate din cantitatea pregătită).

Se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra ficățeii proaspăt prăjiți în ulei, la tigaie.

Se acoperă totul cu ultimul strat de mămăligă, se nivelează și apoi se presară deasupra cașcavalul răzuit.

Se dă preparatul la cuptor, 10-15 minute, până ce se topește cașcavalul și începe să se rumenească ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește imediat.

Pentru servire, se mai poate presăra deasupra, cașcaval răzuit.

Ingrediente Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

400 grame de ficăței de pui

ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

sare

piper

150-200 grame de telemea de vaci, răzuită

75-100 grame de cașcaval răzuit

unt, pentru uns caserola

mămăligă moale, pentru două persoane

Categorii