Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Reteta culinara Mancare de castraveti murati cu carne de porc din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de castraveti murati cu carne de porc

 

Provocarea http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , m-a pus la încercare de data asta. Margareta Cisamsiu, Bucătărașă de frunte;), a propus tocană:D, mâncare tradițională și cu istoric:D Eu am descoperit această tocană acum 22 de ani când am ajuns în Răgățime :D, ce ține de Muntenia. M-am documentat, iar în cartea lui Radu Anton Roman, Dumnezeu să-l odihnească în pace, am găsit în volumul 4, Banatul și Muntenia colinară, această minunată rețetă. Sincer până acum, am preparat-o cu smântână și mărar :D dar acum am intrat în normalitate, adică tradiție. Bine, că am adus ceva nou la rețetă, asta e specialitate mea :D ;) Gata cu vorbăria să trecem la treabă ;)

Ingrediente Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Castraveți murați în saramură 1000 g,

Praz 1 bucată,

Ceapă galbenă 1 bucată,

Pulpă de porc 1000 g, Ulei/ untură 2 linguri,

Bulion 1 pahar,

Sare iodată,

Boia de ardei dulce,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Cimbru ½ linguriță,

Mărar 2 flori,

Roșii proaspete 4-5 bucăți.

Categorii