Mancare de rinichi cu creier de porc

Reteta culinara Mancare de rinichi cu creier de porc din categoria Porc. Cum sa faci Mancare de rinichi cu creier de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancare de rinichi cu creier de porc

 

Am desxcoperit de curand rinichiul de porc. Daca porcul este tanar si rinichiul  este tinut in apa cu otet isi va pierde  definitiv mirosul specific  si va avea un gust delicios.

350 gr rinichi de porc 300 gr creier de porc 1 ceapa 2 linguri ulei 100 ml vin alb sec 1 lingura pasta de ardei 1 lingura otet 200 gr rosii tocate cimbru uscat maghiran uscat sare piper negru macinat 2 foi de dafin mamaliga pentru servit Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti cu apa si lingura de otet si ii lasam pentru cel putin 1 ora, apoi ii clatim bine si ii scurgem. Intr-o craticioara incintam uleiul si punem ceapa tocata marunt. Amestecam ocazional. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam rinichii scursi. Amestecam pana isi schimba culoarea si adaugam vinul. Fierbem pana vinul scade, apoi adaugam rosiile, pasta de ardei, foile de dafin, cimbrul si maghiranul si putina apa.Lasam sa fiarba pana sosul aproape este legat si adaugam creierul scurs. Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul. Servim cu mamaliga.

Ingrediente Mancare de rinichi cu creier de porc

350 gr rinichi de porc

300 gr creier de porc

1 ceapa

2 linguri ulei

100 ml vin alb sec

1 lingura pasta de ardei

1 lingura otet

200 gr rosii tocate

cimbru uscat

maghiran uscat

sare

piper negru macinat

2 foi de dafin

mamaliga pentru servit

Categorii