Mancarica de fasole cu afumatura
Reteta culinara Mancarica de fasole cu afumatura din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Mancarica de fasole cu afumatura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancarica de fasole cu afumatura
Am pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o încercați și voi.
INGREDIENTE
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.
Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când legumele sunt fierte. Spre final se adaugă bulionul și fasolea și se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute. Se amestecă făina cu puțină apă, se adaugă în oală și se amestecă. Se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute până când mancarea se îngroașă. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde de oală. La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul tocat.
Ingrediente Mancarica de fasole cu afumatura
1 conservă fasole roșie prefiartă
3 fire ceapă verde
1 morcov
1/2 ardei gras roșu
1 roșie
O lingură bulion
cimbrișor
sare
piper
2 linguri făină
pătrunjel
2 linguri ulei de măsline