Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

Reteta culinara Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

 

O reteta frantuzeasca cu un sos renumit, sosul vanatorului "sauce chasseur". Este un sos cu unt la care sa adauga ciuperci, ceapa salota si vin alb.  A fost realizat initial pentu a acompania carnea vinata, apoi a fost folosit la carnea alba : pui, curcan, iepure si la carnea de vitel.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/mancarica-de-vitel-cu-sos-din-ciuperci.html

Ingrediente Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

1,2 kg pulpa de vitel proaspata taiata in bucati

1 praz

2 morcovi

2 cepe

100 ml de vin alb

cimbru uscat

2 foi de dafin

sare

200 g de ciuperci de Paris

2 cepe salota mari

40 g de unt

1 lingura concentrat de rosii

1 lingurita de coniac

100 ml de vin alb

patrunjel tocat

40 g de faina

40 g de unt

sare si piper

Categorii