Mancarica taraneasca cu carne de vita

Reteta culinara Mancarica taraneasca cu carne de vita din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Mancarica taraneasca cu carne de vita

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mancarica taraneasca cu carne de vita

 

Văzusem un preparat țărănesc la Merișor și mi-a făcut cu ochiul, l-am pregătit cu carne de vită și a ieșit delicios. Se poate prepara si cu carne de porc sau afumata si iese foarte buna.

6 cartofi 2 cepe roșii 1 morcov 3-4 catei de usturoi 100 g gogoși în oțet 150 g suc de rosii (sau 4-5 rosii piure) 300 g carne de vită cimbru uscat 1 frunză de dafin 1 crenguță de rozmarin sare piper măcinat 2 linguri ulei de masline pătrunjel

Se spala carnea, se modeleaza, se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Tăiați mărunt ceapa, tăiați usturoiul, puneți morcovul pe răzătoarea mică și prăjiți-i. Se adauga condimentele si 2 cani de apa in care a fiert carnea. Adăugați carnea și sucul de roșii și fierbeți la foc mediu.

Tăiați gogoșile felii și adăugați-le la restul ingredientelor.

Fierbeți cartofii, treceți-i printr-un jet de apă rece și curățați-i de coajă. Taiati-le felii si adaugati-le peste celelalte ingrediente, amestecati-le bine si lasati-le sa fiarba aproximativ 20 de minute, timp in care asezonati gustul mancarii cu sare, piper, cimbru. Se scoate frunza de dafin dupa 15 minute, pentru ca devine amar daca fierbe mult.

Unii dintre cartofi se vor sfărâma și se vor îngroșa mâncarea, așa că amestecați ingredientele din când în când pentru a nu se lipi. Dupa ce focul s-a stins adaugam patrunjelul tocat.

Ingrediente Mancarica taraneasca cu carne de vita

6 cartofi

2 cepe roșii

1 morcov

3-4 căței de usturoi

100 g gogoșari în oțet

150 g suc de roșii (sau 4-5 roșii pasate)

300g carne de vită

cimbru uscat

1 foaie de dafin

1 crenguță rozmarin

sare

piper măcinat

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel

Categorii