Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte se pot pregati in zeci de feluri, asa incat nu cred exista vreun mar mai potrivit decat celalalt pentru a fi copt. Vorba aia "O fi, dar nu stiu io!". Pregatiti o tava cu hartie de copt ca sa evitati murdarirea tavii. Asezati merele in tava si umpleti cu amestecul de miere, coacaze dezhidratate, fulgi de ovaz usor sfaramate intre degete si untul topit. Umplutura va fi suficienta sau e posibil sa va ramana foarte putin in plus, in functie de sectiunea si marimea marului. Puneti deasupra cate o lingurita de zahar brun si introduceti in cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Mod de pregatire inghetata de mandarine: Scurgeti mandarinele de zeama din compot si pastrati lichidul. Amestecati laptele, de preferinta mai gras la 3,5% grasime, adaugati laptele de cocos daca doriti, insa cu riscul de a iesi o inghetata cu o textura mai apoasa. Adaugati si zeama din compot, 3 linguri de zahar brun si amestecati pana la omogenizare. Turnati intr-un recipient si adaugati mandarinele taiate in doua. Se pot folosi si mandarine proaspete. Daca doriti, puteti adauga si un ou. Serviti cu merele coapte calde.

Ingrediente Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

Ingrediente pentru merele coapte:

- 6 mere galbene sau rosii

- 45 grame coacaze dezhidratate (sau merisoare)

- 30 grame fulgi de migdale

- 45 grame unt

- 3 linguri de miere

- 6 lingurite de zahar brun.

Ingrediente pentru inghetata de mandarine:

- 1 compot de mandarine (conserva de 375 grame)

- 100 ml lapte

- 50 ml lapte de cocos (optional)

- 3 linguri de zahar brut din trestie de zahar.

Categorii