Merlucius crocant cu fasole verde sotata
Reteta culinara Merlucius crocant cu fasole verde sotata din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius crocant cu fasole verde sotata
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Merlucius crocant cu fasole verde sotata
Din cand in cand ma apuca dorul de pestele comunist. Eu asa ii spun merluciusului. Se servea obligatoriu la toate mesele festive in restaurante si chiar la nunti. Sloganul era ,, Nicio masa fara peste " La care noi replicam : ,, Niciu-un peste fara masa ". Cert este ca pestele este sanatos, iar merluciusul in speta foarte gustos si usor de mancat, doar cu sirea spinarii. Este potrivit de servit si celor care sufera de frica de manca peste din cauza oscioarelor. Am ales sa coc pestele la cuptor pentru a reduce grasimile servite.
Ingrediente Merlucius crocant cu fasole verde sotata
1 kg merlucius
2 oua
50 gr parmezan
100 gr pesmet
piper
sare
ulei pentru pulverizat
500 gr fasole verde [congelata ]
50 gr ulei sau unt
fulgi de ardei chilly
2 cepe verzi
2 catei usturoi
patrunjel verde
rosii cherry