Merlucius crocant cu fasole verde sotata

Reteta culinara Merlucius crocant cu fasole verde sotata din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius crocant cu fasole verde sotata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Merlucius crocant cu fasole verde sotata

 

 Din cand in cand ma apuca dorul de pestele comunist. Eu asa ii spun merluciusului. Se servea obligatoriu la toate mesele festive in restaurante si chiar la nunti. Sloganul era ,, Nicio masa fara peste " La care noi replicam : ,, Niciu-un peste fara masa ". Cert este ca pestele este sanatos, iar merluciusul in speta foarte gustos si usor de mancat, doar cu sirea spinarii.  Este potrivit de servit si celor care sufera de frica de manca peste din cauza oscioarelor. Am ales sa coc pestele la cuptor pentru a reduce grasimile servite.

Ingrediente Merlucius crocant cu fasole verde sotata

1 kg merlucius

2 oua

50 gr parmezan

100 gr pesmet

piper

sare

ulei pentru pulverizat

500 gr fasole verde [congelata ]

50 gr ulei sau unt

fulgi de ardei chilly

2 cepe verzi

2 catei usturoi

patrunjel verde

rosii cherry

Categorii