Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor
Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor
Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.
Ingrediente Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor
4 buc trunchi merlucius [500 gr]
4 catei usturoi
1 lamaie
1 bere neagra
spray cu ulei
faina de malai
sare
ras al hanout