Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

 

  Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.  

Ingrediente Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

4 buc trunchi merlucius [500 gr]

4 catei usturoi

1 lamaie

1 bere neagra

spray cu ulei

faina de malai

sare

ras al hanout

Categorii