Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Merlucius cu ou si malai, la cuptor

 

Recunosc, imi place merluciusul !!! Este o placere cu reminescente comuniste cand ori vroiai ori ba iti puneau [ pentru o hrana sanatoasa :D } si pe masa de nunta peste si chiftelute de peste . Privind in urma , nu spun ca a fost un obicei rau .  

 

INGREDIENTE
600 gr merlucius congelat -3 buc . 200 gr faina malai grisat 100 gr faina alba 2 oua 1 lingurita piper cu lamaie ulei vegetal pentru pulverizat Sos :iaurt gras grecesc + usturoi broccoli bio preparat la aburi rosii cherry sare Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele . Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala . Am taiat pestii in doua in parti egale . Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D Ouale se bat spuma cu putina sare Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie . Dati bucatile de merlucius intai prin faina alba , apoi prin ou batut . La sfarsit se tavaleste prin faina de malai . Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt . Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui . Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute . Incercati pestele din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged . Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare . La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .

Ingrediente Merlucius cu ou si malai, la cuptor

600 gr merlucius congelat -3 buc .

200 gr faina malai grisat

100 gr faina alba

2 oua

1 lingurita piper cu lamaie

ulei vegetal pentru pulverizat

Sos :iaurt gras grecesc + usturoi

broccoli bio preparat la aburi

rosii cherry

sare

Categorii