Merlucius gratinat

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Italia. Cum sa faci Merlucius gratinat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Merlucius gratinat

 

 O reteta italiana simpla preluata de la Benedetta [ fattoincasadabenedetta]. Spre surpriza mea gustul pesmetului gratinat a fost deosebit si inedit.

 

INGREDIENTE
2 buc merlucius 6 linguri pesmet 1 lamaie -coaja si zeama 2 linguri vin alb 2 linguri ulei masline 1 lingurita oregano uscat si maruntit 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper negru macinat salata verde si rosii Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie . Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii . Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute . Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa obtineti un amestec ca un nisip umed . Daca considerati ca este nevoie mai adugati putin vin sau ulei . Merluciusul se aseaza pe folie de hartie intr-o tava . Deasupra pestelui distribuiti in mod egal compozitia cu pesmet . Dati tava la cuptor pentru 20 minute . Merluciusul este gata cand este rumen, frumos gratinat . Serviti alaturat salata preferata de cruditati . Noi am avut salata verde cu rosii .

Pofta buna !!!

Ingrediente Merlucius gratinat

2 buc merlucius

6 linguri pesmet

1 lamaie -coaja si zeama

2 linguri vin alb

2 linguri ulei masline

1 lingurita oregano uscat si maruntit

2 linguri patrunjel verde tocat

sare

piper negru macinat

salata verde si rosii

Categorii