Merlucius in crusta si turtite de malai

Reteta culinara Merlucius in crusta si turtite de malai din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Merlucius in crusta si turtite de malai

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Merlucius in crusta si turtite de malai

 

Imi place merluciusul pentru ca eram obisnuita cu el in tinerete . Era singurul peste de apa sarata ce se gasea cu usurinta in magazine. Are o carne ferma si avantajul de a fi fara oase , doar cu sirea spinarii . Cu putina grija poti sa-l dezosezi facil  . Mi-a ramas malai umezit de la impanarea pestelui. I-am gasit repede intrebuintare preparind si cateva turtite care au completat meniul in mod inedit .

 

INGREDIENTE
4 bucati merlucius 200 gr faina malai 2 lamai 1 ou sare piper ulei pentru prajit rosi si salata verde pentru prajit Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua . Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra . Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute . Puneti uleiul la incins . Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti . Scoateti pestele pe prosop de hartie sa se absoarba uleiul in exces . Pentru ca mi-a ramas faina de malai , usor umezita cu gust de peste ,iam gasit rapid intrebuintare . Am amestecat faina de malai cu un ou batut si am sarat. Am luat compozitia astfel preparata si cu lingura am, pus mici turtite in uleiul fierbinte . Se prajesc turtitele pe ambele parti . Aceste turtite au completat farfuria cu merlucius in mod inedit . In acelasi timp nu am facut risipa . Serviti merluciusul cald alaturi de turtitele de malai , felii de lamaie si legumele preferate . Pofta buna !!!!

Ingrediente Merlucius in crusta si turtite de malai

4 bucati merlucius

200 gr faina malai

2 lamai

1 ou

sare

piper

ulei pentru prajit

rosi si salata verde pentru prajit

Categorii