Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Reteta culinara Midii / Scoici cu rosii si chorizo din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235. Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html
Ingrediente Midii / Scoici cu rosii si chorizo
1,5 kg de midii BIO
1/2 carnat chorizo (iute sau dulce dupa gust)
2 cepe esalota
25 cl de bere blonda
2 rosii
1/2 ardel rosu
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
cimbru
dafin
sare
piper