Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

Reteta culinara Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

 

Suntem in plin sezon, imi place sa le fac duminica dupa ce le cumpar proaspete. De obicei sunt gătite în vin alb cu ceapă și ierburi sau „à la crème” cu smântână. Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel. Am mereu intr-o cutie mica rece, un amestec de patrunjel-usturoi-sare de mare si ulei. Este perfect pentru fructe de mare și pește.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/midiiscoici-cu-sos-de-smantana-usturoi.html  

700 -800 gr midii 2 linguri bune de smantana 100 ml apă sare piper Paprika Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura jumatate (restul folosit in alte retete) 1/2 legatura de patrunjel 2-3 catei de usturoi sare groasă 3 linguri ulei de masline

Se amestecă pătrunjelul, usturoiul, sarea și uleiul. Se amestecă și se păstrează într-o cutie rece.

Se spală scoicile de mai multe ori, dar nu lasă mult în apă (se vor deschide).  

Dacă nu sunt gata de curățat, curățați-le bine cu un cuțit.

Amesteca 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos de patrunjel-usturoi.

Într-o cratiță se fierbe 1 lingură din sosul preparat cu pătrunjel.  

Pune midiile, amestecă. Se toarnă apă cu sos și se acoperă. Gatiti la foc iute timp de 8-10 minute pana se deschid scoicile.  

Dupa 4 minute adaugam smantana si acoperim.

Se verifică, când sunt bine deschise, se iau de pe foc și se servesc imediat.

Aruncați scoicile care nu s-au deschis.

Ingrediente Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

700 -800 gr de midii

2 linguri bune de smantana

100 ml de apa

sare, piper

boia de ardei

1/2 legatura de patrunjel

2-3 catei de usturoi

sare groasa

3 linguri ulei de masline

Categorii