Midii/Scoici umplute cu 'pesto' de casa si gratinate

Reteta culinara Midii/Scoici umplute cu 'pesto' de casa si gratinate din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Midii/Scoici umplute cu 'pesto' de casa si gratinate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Midii/Scoici umplute cu 'pesto' de casa si gratinate

 

'retete festive de iarna' Un aperitiv foarte apreciat . Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici: https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.

 

INGREDIENTE
1 kg de midii cimbru si usturoi uscat sare, paprika pentru umplutura: 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi 2 linguri de sos pesto de casa Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul. Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto. Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.

Ingrediente Midii/Scoici umplute cu 'pesto' de casa si gratinate

1 kg de midii

cimbru si usturoi uscat

sare, paprika

80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi

2 linguri de sos pesto de casa

Categorii