Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp de preparare 2 ore si 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un bol iaurtul si condimentele. Ungem cu acest amestec bucata de carne de miel. Punem in caserola de marinare rapida carnea si restul de iaurt si condimente, stropim cu zeama de la un sfert de lamaie. Inchidem caserola cu capacul special, rotim butonul pana la semnul "inchis". Pornim aparatul Food Saver si conectam furtunul special intre aparatul de vidat si caserola de marinare rapida. Rotim butonul pana la semnul "marinare" si apasam butonul de "vidare" al aparatului de vidat. Acesta va incepe sa lucreze si imediat ce va termina procesul (se stinge led-ul rosu), rotim butonul caserolei in directia "inchis" si deconectam furtunul. Lasam caserola la rece pentru 20 de minute, apoi putem prepara reteta de Miel cu sos de iaurt. Incalzim cuptorul la 200 grade. taiem ceapa marunt si tocam rosiile decojite. Intr-o tava punem rosiile decojite si tocate, ceapa tocata si calita in doua linguri de ulei, ardeiul iute taiat feliute, carnea de miel cu tot cu sosul in care a fost marinata. Adaugam sucul de rosii si apa. Acoperim cu o folie si dam la cuptor pentru 60 minute, la foc molcom. O mai stropim ciu zeama lasata din cand in cand. Pentru cuscus: punem cuscusul intr-o cratita incapatoare. Masuram apa, de doua ori cantitatea de cuscus si o aducem la punctul de fierbere. Adaugam frunzele de menta pentru 5 minute, apoi le scoatem si turnam apa fierbinte peste cuscus. Acoperim cratita cu un prosop si un capac. Serviti carnea de miel cu sos de iaurt cu cuscus, frunze de menta tocate si muguri de pin.

Ingrediente Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru marinare:

200 gr iaurt

1/2 lingurita sare roz

1 lingurita sumac

1/2 lingurita chimen

2 lingurite amestec special harira

zeama de la 1/4 lamaie

pentru reteta:

700 gr pulpa de miel

3 linguri ulei

250 gr rosii decojite

100 ml suc de rosii

1 ardei iute

1 ceapa mare

100 ml apa

200 gr cuscu

cateva frunze de menta

muguri de pin

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca