Miel la ceaun cu sos de vin alb

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Miel la ceaun cu sos de vin alb

Toate zarzavaturile si legumele le spalam si le taiem marunt.Verdeata o tocam marunt . Carnea de miel o portionam si o lasam putin in apa rece. Punem ceaunul la incalzit cu putin ulei in el si cand uleiul e cald adaugam 3 cepe tocate si peste ele punem un rand de carne portionata.Condimentam cu sare, piper si boia, pe care le-am amestecat. Deasupra primului rand de carne , presaram ceapa tocata, morcovi, telina, ardei si usturoi, pe care le-am amestecat, impreuna cu verdeata. Putem pune si zarzavat tocat, pus pe iarna. Asezam apoi alt rand de carne de miel portionat, asezonam . Deasupra punem un alt strat de legume si verdeata si procedam tot asa pina se termina carnea. Deasupra trebuie sa fie stratul de legume,zarzavat si verdeturi, peste care turnam putin ulei si cei 2 l de vin alb. Punem ceaunul pe jar, il acoperim cu un capac si il lasam la foc mic sa se faca, aproximativ doua ore. Aveti grija sa nu fie focul prea puternic sa se arda mielul, pentru ca NU se invarte in ceaun ! Dupa ce mielul este bine facut( puteti sa il verificati din cand in cand) se poate servi, cu muraturi sau salata . Daca aveti pofta si nu v-ati topit inca de caldura ,puteti face si o mamaliguta sau un piure de cartofi, linga friptura.

Ingrediente Miel la ceaun cu sos de vin alb

Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă.

2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare

1 kg ceapa

0,5 kg morcovi

3 ardei grasi rosii

2 ardei grasi galbeni

1 radacina telina mai maricica

2-3 capatani usturoi

1 borcan zarzavat pus pe iarna

0,5 l ulei( sau mai mult

daca trebuie)

2- 3 legaturi patrunjel verde

2 l vin alb

sare

piper macinat

boia dulce

Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Categorii