Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

 

Voiam de ceva timp să fac astfel de mini rulouri din carne tocată de porc, pe care să le ”înfășor” în felii subțiri de bacon... Săptămâna trecută am atins și acest obiectiv, dar m-am înșelat în privința cantității necesare de carne tocată, așa că fără intenție, am fost nevoită să mai fac ceva. Ambele rețete au fost pe placul nostru, dar mai ales aceasta, după ce am asociat niște cartofi natur delicioși.

 

INGREDIENTE
150-200 grame de carne tocată de porc 1 ou 1 lingură de făină albă 1 ceapă galbenă 1/2 legătură de frunze de pătrunjel ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa sare piper 10 felii de bacon 150 ml de supă concentrată 2 linguri de smântână 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui Pentru garnitură: 2-3 cartofi roz, fierți natur 1/2 legătură de frunze de pătrunjel 50 grame de unt topit

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.

În carnea tocată de porc se adaugă: ceapa călită, scursă de ulei, oul, făina albă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se amestecă bine aceste ingrediente și apoi se desfac și se pregătesc feliile de bacon.

Se pun 1-2 linguri (mai precis, o lingură încărcată) de amestec de carne tocată la capătul unei felii de bacon și se rulează.

Se pun mini rulourile într-o tavă termorezistentă.

Se subțiază două linguri de smântână grasă cu 1 lingură de ulei și 150 ml de supă concentrată, se omogenizează și se toarnă peste mini rulouri.

Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la foc mediu. Din când în când, se scoate tava din cuptor, se întorc rulourile și se toarnă peste ele lichidul adăugat.

După 30 de minute, se ia folia de aluminiu și se continuă coacerea rulourilor, cu stropirea lor, din când în când cu lichidul din tavă.

Când lichidul din tavă a scăzut mult, iar rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor și se servesc calzi, cu cartofi natur, fierți între timp în apă sărată, stropiți cu unt topit și presărați cu pătrunjel tocat.

Ingrediente Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur

150-200 grame de carne tocată de porc

1 ou

1 lingură de făină albă

1 ceapă galbenă

1/2 legătură de frunze de pătrunjel

ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa

sare

piper

10 felii de bacon

150 ml de supă concentrată

2 linguri de smântână

1-2 linguri de ulei de floarea soarelui

Pentru garnitură:

2-3 cartofi roz, fierți natur

1/2 legătură de frunze de pătrunjel

50 grame de unt topit

Categorii