Mititei CARUL CU BERE
Reteta culinara Mititei CARUL CU BERE din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Mititei CARUL CU BERE
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mititei CARUL CU BERE
Intr-o zi am vrum sa mananc mititei si decisesem sa cumpar din comert, dar sotia mea a zis ca nu poate sa manance asa ceva deoarece carnea tocata din comert contine cea mai proasta carne posibila, deci am decis sa caut o reteta de carne de mici. In cautarile mele am gasit prima reteta documentata de la restaurantul bucurestean Carul cu Bere. Am fost surprins cand am aflat ca nu contine altfel de carne decat de vita si un pic de grasime de oaie in cazul in carnea de vita nu este destul de grasa. Iata reteta:
Ingrediente Mititei CARUL CU BERE
1 kg carne de vita tocata marunt ( sa aiba cel putin 20% grasime )
500 ml supa de oase de vita
8 grame piper
12 grame cimbru uscat
4 grame enibahar uscat
2 grame coriandru
2 grame chimen
8 grame bicarbonat de sodiu
1 lingrita sare
1 lingurita zeama lamaie
1 lingura ulei
1 capatana de usturoi