Instructiuni de preparare
Mucenici de post
Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda. Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora. Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt. Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca. Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C. Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute. Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.