Mucenici de post

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mucenici de post

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda. Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora. Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt. Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca. Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C. Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute. Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.

Ingrediente Mucenici de post

500 g faina

300 ml apa calduta

60 g zahar

60 ml ulei

coaja de la o lamaie

esenta de lamaie

sare

10 g drojdie uscata

Pentru sirop:

200 ml apa

100 g zahar

1 esenta lamaie

coaja de la o lamaie

Pentru decor:

200 g nuca macinata

300 g miere

Categorii