Musaca de cartofi si vinete

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Musaca de cartofi si vinete

Cand ai chef sa gatesti, poti incerca o musaca de cartofi foarte gustoasa, pe care poti s-o servesti familiei si prietenilor tai fara nicio retinere. Cand faci ceva cu placere si dragoste, fii sigur ca-ti va reusi totul fara nicio exceptie! - am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin ulei - am uns o tava cu ulei, am tapetat-o cu putin griş si am asezat primul strat: cartofii usor rumeniti. Eu intotdeauna condimentez cu putin curry. Este un amestec interesant si placut, dar atentie: nu pune prea mult curry, este destul de puternic - am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt; am spalat ciupercile, le-am taiat cu tocatorul de la blender; am splat dovlecelul si l-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari; niciodata nu curat de coaja dovlecelul ( este fraged si gustul sta in coaja). - toate acestea le-am inmuiat usor in putin ulei. -am fript intr-o tigaie Tefal felii de vinete taiate pe lung in grosime medie de 1cm pe care le-am asezat deasupra cartofilor - dupa ce s-au inmuiat usor pe foc, am rasturnat deasupra in tava compozitia de ceapa, dovlecel si ciuperci - am ras pe razatoarea cu ochiuri mari casul afumat si l-am presarat pe compozitie - am spalat, curatat de cotor si taiat cubulete ardeiul gras pe care l-am asezat peste compozitia din tava - intr-un castron am amestecat smantana si ouale pana ce s-au incorporat complet ouale, am adaugat cimbrul si tarhonul - am rasturnat compozita in tava si am asezonat cu marar taiat marunt - am incins cuptorul la 180 ºC (mediu la gaze) si am copt musacaua 50 minute.

Ingrediente Musaca de cartofi si vinete

Ingrediente:

-1/2 kg ciuperci

-2 vinete mari

-1 ardei gras

-1 dovlecel

-1 kg cartofi

-cas afumat 1/2kg

-ceapa uscata 2 buc.

-smantana 500gr

-oua 6 buc.

-cimbru

-tarhon

-marar

Categorii