Musaca de conopida cu carne de porc

Reteta culinara Musaca de conopida cu carne de porc din categoria Porc. Cum sa faci Musaca de conopida cu carne de porc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca de conopida cu carne de porc

 

O mancarica usoara si delicioasa. Puteti inlocui parmezanul cu cascaval.

 

INGREDIENTE
1 conopida potrivita 400 gr carne de porc tocata 1 ceapa 2 linguri ulei 150 ml sos de rosii sare piper negru macinat cimbru uscat 2 foi de dafin 70 gr parmezan ras unt pentru uns forma 1 lingura pesmet+ptr tapetat forma Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam constant cu o lingura de lemn pana carnea se albeste bine. Stingem cu un pahar de apa, adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Ungem o forma cu unt si presaram pesmet. Punem jumatate din cantitatea de conopida, deasupra turnam carnea tocata cu sosul si presaram jumatate din parmezan.Continuam cu restul de conopida, presaram pesmetul si restul de parmezan. Dam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Servim musacaua calda.

Ingrediente Musaca de conopida cu carne de porc

1 conopida potrivita

400 gr carne de porc tocata

1 ceapa

2 linguri ulei

150 ml sos de rosii

sare

piper negru macinat

cimbru uscat

2 foi de dafin

70 gr parmezan ras

unt pentru uns forma

1 lingura pesmet+ptr tapetat forma

Categorii