Musaca de dovlecei și carne de porc

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Musaca de dovlecei și carne de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca de dovlecei și carne de porc

 

Retete de suflet Dintre toate tipurile de musaca pe care le-am facut pana acum aceasta mi s-a parut cea mai buna si cred ca este meritul dovlecilor, deoarece umplutura (amestec de carne tocata) a fost pregatita la fel. Un motiv suficient pentru a face această rețetă în special, doar pentru a găsi dovleacul de vânzare.  

2 dovlecei 500 grame carne tocata (pulpa de porc) 2 cepe ulei de floarea soarelui 2 rosii sare piper paprika 1 legatura de frunze de patrunjel 3-4 linguri de smântână 1-2 oua 100 de grame de brânză rasă 2 linguri pesmet

Curățați, spălați, tocați și prăjiți ușor ceapa în suficient ulei și fierbeți până se înmoaie și devine transparentă.

Se adauga carnea tocata si se fierbe 10-15 minute, amestecand usor din cand in cand. 

Se spala rosiile, se taie cubulete, se adauga in tigaia peste ceapa si se lasa sa fiarba pana scade lichidul lasat de carne si rosii.

Alegeți frunzele de pătrunjel, spălați și tocați. Cand compozitia a scazut, luam tigaia de pe foc, asezonam cu sare si piper, adaugam patrunjelul tocat si amestecam.

In timp ce compozitia se fierbe la foc mic, pregatim dovleceii: spalati, indepartati capetele, apoi taiati transversal sau longitudinal felii de minim 1 cm grosime.

Se amestecă cele două ouă și se adaugă smântâna. 

Răziți brânza pe răzătoarea mare.

Se unge cu ulei o tigaie termorezistenta, se presara pesmet si apoi se pune primul start de dovleac. Se intinde jumatate din cantitatea de compozitie uniform pe toata suprafata tavii si se toarna jumatate din cantitatea de crema cu oua.

Se pune al doilea strat de dovleac, iar restul de compoziție se distribuie uniform deasupra. Adaugam smantana amestecata cu ouale ramase si punem deasupra branza rasa.

Se pune capacul pe tava (sau se acopera cu folie de aluminiu) si se da la cuptor pentru 30 de minute. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor, scoatem capacul si dam musaca la cuptor pana se rumeneste frumos.

Apoi scoateți tava din cuptor, feliați musaca și serviți fierbinte, cu smântână, cine dorește.

Ingrediente Musaca de dovlecei și carne de porc

2 dovlecei

500 grame carne tocată (pulpă de porc)

2 cepe

ulei de floarea soarelui

2 roșii

sare

piper

boia de ardei dulce

1 legătură de frunze de pătrunjel

3-4 linguri de smântână

1-2 ouă

100 grame de cașcaval răzuit

2 linguri de pesmet

Categorii